Kвалификационен семинар

В изпълнение на годишния план на РУО – София-град за 2018/2019 учебна година РУО – София-град съвместно с Асоциацията на учителите по български език и литература организира квалификационен семинар на тема „Прилагането на новата учебна програма по литература в VII клас“ със заглавие
„И гръмна песента…“ и „Бай Ганьо е вече цял европеец“

Учебното съдържание по литература в VII клас – новите текстове с оглед покриване на изискванията на ДОС и НВО в края на основната образователна степен.
Обвързаност на литературното обучение в прогимназиалния етап на основната образователна степен с двата етапа на средната образователна степен.“

Обучението ще се проведе съгласно приложената програма на 15.09.2018 г., събота, от 10.00 до 13.00 ч. от екип учители от столични училища.

Домакин на семинара е ЧСУ „Дружба“, ж.к. Обеля 2, ул. 106 № 3. Училището е на две спирки с трамвай № 6 от метростанция „Обеля“.

Желаещите да участват в семинара могат да се запишат на email: rio_sgeorgiev@abv.bg, като посочат име и училище.

Желаещите да получат половин квалификационен кредит следва да го заявят на email marbakar@abv.bg или aubel2011@abv.bg, или на GSM 0879177836, като посочат име, телефон за връзка, училище. Цената за издаване на сертификат за участие в квалификационния курс е 10 лв. и се превежда по банков път на следната сметка:

Асоциация на учителите по български език и литература
СЖ Експрес банк
Клон Журналист
IBAN BG59 TTBB9400 1522980319
BIC TTBB BG 22

Според Устава на АУБЕЛ набраните средства се използват само за квалификационна дейност.

Издаването на сертификат е обвързано с методическа разработка на урок или уроци за преподаване на произведенията от новата програма.

Всички материали – от обучението и практическите разработки по методика на преподаването ще бъдат достъпни на сайта на АУБЕЛ.

ЕДНА ПЕСЕН – ТРЪБЕН ЗОВ (Д. Чинтулов в 7. клас)

Presentation – Aleko 7 class_final

Краен срок за записване – 12 септември 2018г. – сряда.