Семинар в Трявна

Здравейте, колеги!

Много се радвам, че имахме възможност да участваме в семинара в Трявна, благодарение на общите ни усилия.

Моля да ме извините, но по лични причини забавих информацията към Вас след провеждането на семинара.

Бих искала да благодаря още веднъж на всички за присъствието и за отзивчивостта, с която бяха поети различните задачи, осигуряващи доброто му протичане.

Благодаря на нашите лектори, които ни дадоха възможност да провокираме размишленията си в интересни и важни теми за общата ни работа – проф. дфн Милена Кирова и проф. Валери Стефанов.

Благодаря на членовете на Управителния съвет, както и на членовете на Асоциацията, които извършиха различни необходими дейности за доброто организационно протичане на семинара – Нелида Перянова, Ани Кичукова, Магдалена Дамянова, Антония Бандармалиева, Нели Илиева, Ваня Георгиева, Давид Наков, Ани Георгиева, Люба Дамянова, София Тодорова, Иван Велчев, Цветелина Цветанова, д-р Марияна Георгиева.

В контекста на полезното ни общуване, което се надявам, че ще има своето съответно продължение, Ви изпращам кратки записки от дискусиите на семинара, както и текста на писмото до МОН. Съдържанието на писмото представя обобщено предложенията от семинара като предисловие към конференцията, която искаме да проведем през октомври.

Във връзка с подготовката на есенната конференция, моля, изпращайте Вашите становища и предложения по темата Обучението по български език и литература в средното училище – проблеми и перспективи на пощенската кутия на Асоциацията.

Колеги, ако имате желание и възможност да участвате в работна група, която ще направи обобщение на предложенията и ще подготви представяне на общо становище на присъствалите учители на семинара, моля, обадете се.

Надявам се, че нашето общуване ще продължи и ще имаме възможност отново да скъсим разстоянието между нас, за да откроим проблемите в общата ни работа и да видим възможностите за тяхното решаване.

Пожелавам Ви слънчево лято!

Мариана Бакърджиева

предс. АУБЕЛ

Материали от конференцията:
Статия на проф. Милена Кирова във в. Култура
Писмо МОН
В лето 2013
Дискусия 1
Дискусия 2