Семинар за магията

На 17.03.24г. в “Център за духовно развитие”, ул. “Ами Буе”, гр. София се проведе квалификационен семинар, организиран от АУБЕЛ. Лекторът г-н Трендафил Меретев ни предложи необичайна тема – “Изследване на учителската магия – подходи за оценка и анализ”.

Тези, които се включиха, бяха провокирани може би от думата „магия“. И не бяха разочаровани. Магията наистина се случи. Ето впечатления на някои от участниците:

            Ивелина Иванова: “Със свежи идеи, дебати и различни игри учителите придобиха вдъхновяващи умения за ефективно усвояване на времето на учениците в образователната среда. И с поглед към бъдещето – за едно по-успешно образование, вдъхновение и подкрепа.

С благодарност и уважение към г-н Меретев за споделеността и ценните съвети”.

            Таня Христова: „За всекиго, който искаше да открие полезни идеи, имаше по нещо.  Но за мен особено запомнящо беше споделеното от колегите!“

            Антония Бандармалиева: „ Не знаех какво да очаквам. Но темата беше неконюктурна и любопитна, затова се присъединих. Г-н Меретев, психолог с богат опит, неусетно ни въвлече в магията на общуването. И макар че и аз съм с богат опит (учитески, разбира се), изненадващо разбрах някои неща за себе си и за учителската мисия“.

            Маргарита Левиева:   “Изключително интересна тема, представена от ерудиран лектор. За краткото време, което имаше на разположение, господин Меретев – мениджър “Проекти и застъпничество” във фондация “За нашите деца”, сподели добри практики, свързани с мотивирането на учениците и провокиране на интереса им към преподавания учебен материал.

Диалогичната форма, която той умело използва, ни направи преки участници в лекцията, което беше изключително полезно. Надявам се да има още такива интересни семинари”.

            В секция Ресурси можете да разгледате някои от изпълнените задачи от участниците.

            Асоциацията ще организира още няколко пъти този семинар за тези, които не успяха да се включат този път. Очаквайте съобщение.